Nokia kuulutas välja nostalgiatelefoni 3310 ja Androidi telefonid

Aasta turundustriki auhind juba?

nokia

Nokia (või õigemini HMD, kellele Nokia on litsentseerinud telefonitootmise), kuulutas välja enda esimesed Androidiga nutitelefonid Lääne turule. Aasta alguses tuli Nokia 6 välja Hiinas, aga nüüd tuleb aasta teises kvartalis välja ka mujal maailmas koos Nokia 3 ja 5-ga.

Kõik need kasutavad puhast Androidi ja maksavad vähe. Nokia 6 on 299 eurot (5,5tolline FullHD), Nokia 5 (5,2tolline 720p) on 199 ja Nokia 3 (5tolline 720p) lausa 139 eurot. Aga lisaks tuli ka 3310 uusversioon, erinevates värvitoonides värvilise 2,4tollise ekraaniga, mille hind on kõigest 49 eurot. Arusaamatul kombel on sellel ka 2G andmeside, palju hipsterim oleks, kui seda poleks. Müügile tuleb see samuti teises kvartalis.

3310 väljatoomine tundus olema pigem turundustrikk, et tähelepanu tõmmata Nokia Androidi telefonidele ja see paistab et õnnetstus hästi. Nokia 5-st räägitakse hetkel palju rohkem kui täpselt samal ajal välja kuulutatud uuest Motorola Moto G5-st, mis on täpselt sama hinnaga kui Nokia 5, aga märksa paremate näitajatega.